הנחיות בטיחות כלליות בעבודה במטבח

כללי בטיחות במטבח – למטבח יש נוכחות שקשה להתעלם ממנה. שהייה ארוכה במטבח עלולה לחשוף אותנו לסיכונים בטיחותיים וחשוב ללמוד את כללי הבטיחות במטבח.

  1. על העובדים להיות מודרכים בדבר הסיכונים בעבודתם.
  2. הציוד החשמלי במטבח ייבדק אחת לשנה ע"י חשמלאי בודק לתקינות ורציפות הארקה.
  3. אין להתעסק בכל הקשור בתיקוני חשמל לסוגיו. בכל בעיית חשמל, חובה לערב את מנהל האחזקה.
  4. יש לוודא כיבוי מכשירי החשמל לאחר סיום פעולתם.
  5. יש להרחיק מים מכל מכשיר או מוליך חשמל.
  6. עבודה עם חומרי הניקיון רק לאחר שהובנו גיליונות הבטיחות (msds) והוראות הבטיחות של החומר.
  7. אחסון החומרים יתבצע במקום סגור, מאוורר ומוצל ולא בקרבת מזון.
  8. אין לעבוד עם חומר שאינו מוכר, ללא קבלת הסבר או הדרכה על החומר.
  9. אין לערבב בין חומרים שונים. הדבר עלול לגרום לפיצוץ ו/או הרעלה.
  10. אין להרים ציוד אשר משקלו גבוה מ 20 ק"ג. יש להיעזר בעובד נוסף במידת הצורך או להשתמש במתקני הרמה.
  11. יש לעבוד עם ציוד מגן אישי לפי סוג המטלה.
    1. בגדי עבודה מותאמים לאופי העבודה.
    2. נעלי בטיחות. נעל סגורה עם סוליה מונעת החלקה.
    3. כפפות נגד חום לעבודה שיש בה נגיעה בתנור חם, מגש חם או סיר חם.
    4. משקפי מגן וכפפות גומי בעת עבודה עם חומרי ניקוי ומסירי שומן.
    5. כיסוי ראש, כובע.
  12. חובה להניח שילוט נייד לסימון שטחי הרצפה הנשטפת המזהיר בפני החלקה.
  13. אל תמהרו ואל תרוצו, הרצפה עלולה להיות חלקה ומסוכנת.
  14. במקרה שהתגלתה שריפה, יש להזעיק עזרה. אין לכבות שריפה ללא ידיעה והבנת ההשלכות. אסור לכבות שריפה של שמן במים. השתמש במטף אבקה.


זכרו תמיד
תאונות לא קורות – הן נגרמות


בצמח בטיחות תוכלו לקבל ייעות בכל תחומי הבטיחון למען עבודה בטוחה וזהירה
הנחיות בטיחות אלו באדיבות תומר צמח