כללי בטיחות במטבח – למטבח יש נוכחות שקשה להתעלם ממנה. שהייה ארוכה במטבח עלולה לחשוף אותנו לסיכונים בטיחותיים וחשוב ללמוד את כללי הבטיחות במטבח.
- על העובדים להיות מודרכים בדבר הסיכונים בעבודתם.
- הציוד החשמלי במטבח ייבדק אחת לשנה ע"י חשמלאי בודק לתקינות ורציפות הארקה.
- אין להתעסק בכל הקשור בתיקוני חשמל לסוגיו. בכל בעיית חשמל, חובה לערב את מנהל האחזקה.
- יש לוודא כיבוי מכשירי החשמל לאחר סיום פעולתם.
- יש להרחיק מים מכל מכשיר או מוליך חשמל.
- עבודה עם חומרי הניקיון רק לאחר שהובנו גיליונות הבטיחות (msds) והוראות הבטיחות של החומר.
- אחסון החומרים יתבצע במקום סגור, מאוורר ומוצל ולא בקרבת מזון.
- אין לעבוד עם חומר שאינו מוכר, ללא קבלת הסבר או הדרכה על החומר.
- אין לערבב בין חומרים שונים. הדבר עלול לגרום לפיצוץ ו/או הרעלה.
- אין להרים ציוד אשר משקלו גבוה מ 20 ק"ג. יש להיעזר בעובד נוסף במידת הצורך או להשתמש במתקני הרמה.
- יש לעבוד עם ציוד מגן אישי לפי סוג המטלה.
- בגדי עבודה מותאמים לאופי העבודה.
- נעלי בטיחות. נעל סגורה עם סוליה מונעת החלקה.
- כפפות נגד חום לעבודה שיש בה נגיעה בתנור חם, מגש חם או סיר חם.
- משקפי מגן וכפפות גומי בעת עבודה עם חומרי ניקוי ומסירי שומן.
- כיסוי ראש, כובע.
- חובה להניח שילוט נייד לסימון שטחי הרצפה הנשטפת המזהיר בפני החלקה.
- אל תמהרו ואל תרוצו, הרצפה עלולה להיות חלקה ומסוכנת.
- במקרה שהתגלתה שריפה, יש להזעיק עזרה. אין לכבות שריפה ללא ידיעה והבנת ההשלכות. אסור לכבות שריפה של שמן במים. השתמש במטף אבקה.
זכרו תמיד
תאונות לא קורות – הן נגרמות
בצמח בטיחות תוכלו לקבל ייעות בכל תחומי הבטיחון למען עבודה בטוחה וזהירה
הנחיות בטיחות אלו באדיבות תומר צמח